Торта с банани – изненада от готови блатове

Бананова торта лесна рецепта

Дори да нямате особени умения на сладкари пак може да поднесете страхотна торта-изненада. С готови блатове и минимални усилия може да направите такъв сладкиш, че няма да се срамувате от него и на рожден ден.

Необходими продукти:

3бр. бисквитени блатове
6-8 банани
250 мл конфитюр
1 л мляко
300 г захар
1 опаковка ванилова захар,
5 чл. л. нишесте
5 чл. л. брашно
250 грама масло
200 мл сметана за пиене и 1 опаковка сгъстител за сметана или сметана с 35% масленост

Необходими продукти:

Първо се прави крема: Смесвате в тенджера с млякото захар,ванилова захар, нишесте и брашно. Слагате млечната смес върху котлона и непрекъснато разбърквате. Сместа ще се сгъсти при нагряване. Бъркайте интензивно и изключете в момента, когато почне да клокочи. Трябва да се получи консистенция на дебел грис.

Като изключите, трябва да бъркате още три минути и след това да оставите да се охлади.

Когато масата се охлади, разбийте омекотеното масло и започнете постепенно да добавяте в нея, докато не получите лек въздушен крем. Тортата се приготвя в подходяща форма.

Поставете първия бисквитен блат, втория нарежете на ленти с широчина 4-5 см и ги подредете като оградка на първия. Хубаво обмажете с конфитюр.

Върху слоя с конфитюр разнесете слой крем с дебелина 1 см. Отгоре му подредете цели парчета банани и в свободните части парчета от тях. Покрийте плодовете със сметана и след това – по ръбовете.
Третият блат се полага върху сметаната и се обмазва с конфитюр. Малкото ос

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*