Сладко от глухарчета

Сладко от глухарчета рецепта

Наближава времето, в която всяка прилежна домакиня ще започне да прави сладко от плодове. Ако вече знаете как се прави зимнина с всичко, което отглеждате, провокирайте се с нещо необичайно и запомнящо се. Лесно, почти без пари и много ароматно е сладкото от глухарчета!

То има много нежен вкус, но и действа добре на здравето. Ако имате проблем с черния дроб, жлъчния мехур,белите дробове, пикочни пътища и анемия, сладкото от глухарчета ще повлияе много добре на здравето ви!

Необходими продукти:

300 бр. цветя от глухарче,
1 кг. захар
400 мл. вода
сок от половин лимон

Начин на приготвяне:

Сварете вода и захарта в нея, за да приготвите сиропа.
Поставете измитите съцветия от глухарче в него. Нека сместа да заври и гответе 20 минути. Накрая добавете лимонов сок и се вари още 3 минути.

Отстранете сиропа от котлона и оставете да поема от глухарчетата в продължение на един ден. След това прецедете през марля.

Варете сиропа отново за 20 минути. Сладкото от глухарчета е готово. Трябва да получите прозрачен, с красив жълтеникав цвят и много деликатен прекрасен вкус, напомнящ на мед.

За дългосрочно съхранение може да затворите сладкото от глухарчета в буркан.

Забележка: Използвайте големи, ярки и сухи цветове от глухарче. Свалете жълтите листенца, като внимавате да не използвате зелените части (които могат да бъдат горчиви) и изхвърлете стъблата. Може да ви е малко досадно, но помнете: Повече листенца, по-богат вкус.

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*