Сладко и красиво: Шоколадови пеперуди за украса и забавление

Уникално красиво! Шоколадови пеперуди
Уникално красиво! Шоколадови пеперуди

Как да направим шоколадови пеперуди за украса ?

Шоколадът е любим продукт на топ кулинарите от цял свят. И приготвянето му е изкуство, на което майсторите от векове са се посветили. Ние обаче ви предлагаме възможност да изпробвате собствените си способности у дома. И да направите красиви декорации от него.

Бързо и красиво.

За да направите идеалните фигури от шоколад, трябва да го разтопите на подходяща температура. Поставете тенджера с вода на котлона и когато заври, сложете стъклена купа от термоустойчиво стъкло. Много е важно дъното да не опира в дъното на тенджерата. Добавете шоколада — ако искате да е по-рядък, на 100 гр шоколад, добавете 25 гр олио, но след като се разтопи. За предпочитане е да използвате шоколад за готвене, но може да заложите и на млечен шоколад. Само не го предържайте, докато го топите, тъй като може да загори.

Разбърквайте от време на време с дървена лъжица, докато шоколадът се разтопи. След това го отстранете от огъня и когато леко започне да изстива го прехвърлете в шприц или найлонов плик.

Разпечатайте снимката по-долу и я използвайте като макет.

Покрийте я с оризова хартия и следвайки контурите, очертайте с шоколада, на тънка струйка очертанията на пеперудените крила. Отстранете ги и ги оставете да изстинат.

Когато сте готови, не се опитвайте с нож да отлепяте шоколадовата фигурка, а приплъзнете хартията на ръба на масата и бавно отлепвайте до половината от двете страни на фигурката. Накрая тя сама ще се отдели от хартията.

Готовите фигурки може да съедините с част от шоколада в шприца и да декорирате с тях торти, мелби, мъфини, десерти и други.

Вижте повече във видеото по-долу.

Приятно забавление!

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*