Съвършена шкембе чорба

Съвършена шкембе чорба рецепта

Всеки, който обича шкембе чорба, гледа на нея не като на алтернатива на бульон „Трезве”, а на доказателство, че простите неща са съвършени. Ако искате да я приготвите по начин, който ще изкуши всеки, имаме рецепта за вас. С нея дори неопитните ще бъдат обявени за майстори на шкембе чорбата!

Необходими продукти:

1кг. готово, желирано телешко шкембе
прясно мляко и вода – в равни количества (по 700-800 мл. са достатъчни)
50 мг. масло
1 малка глава лук
1 морков
олио
сол на вкус
1 с.л. червен пипер
чесън

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и настържете на едро морковите. Запържват се заедно в олиото. След това отделяме зеленчуците с решетъчна лъжица. Олиото ще се ползва по-късно. Зеленчуците не се използват повече, но ако имате желание може и да ги добавите!

Желираното шкембе се нарязва на парченца. Запържваме ги в маслото.(Забел. Ако не откриете готово шкембе, купете си сурово. Вари се 3 часа, за да омекне, колкото е нужно. Ще спестите време, ако използвате тенджера под налягане. С нея варенето се намаля до 30 минути) Добавяме водата и прясното мляко в тенджерата с шкембето.

Добавяме сол на вкус.

Оставяме тенджерата да ври няколко минути и я сваляме от огъня за малко.

В тиган слагаме използваното вече олио. Щом се нагорещи отново, добавяме супена лъжица червен пипер. Когато се запържи, заливаме със сместа шкембето.

Сервираме с люта подправка и чесън, колкото обичаме!

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*