Пропорции за перфектни кебапчета и кюфтета

Пропорции за перфектни кебапчета и кюфтета рецепта

Добрата домакиня не се познава по оригиналните рецепти, а съвършенството да което е довела обикновените неща като кюфтета и кебапчета

Въпреки че много заети хора предпочитат да купят готови кюфтета и кебапчета или поне приготвени сурови от месарниците, най-добрата идея е да си ги направите сами. Вярвайте ни – няма нищо по-вкусно от направеното у дома !
Често се смята, че нещата, направени в популярните кебабчийници или заведения за бърза хранене съдържат различни „тайни съставки“. В действителност, рецептата за съвършено кюфте или кебапче е от проста по – проста:

Основните и почти единствени добавки в месото са лук и чесън, сол и черен пипер. На всеки 500 гр. смляно месо се добавя 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. сол и ½ ч.л. черен пипер.
Важно е лукът и чесънът да бъдат нарязани на ситно, за да пуснат соковете си, а сместа от всички продукти трябва да се меси за около 10 минути. Така се получава компактна маса, но към нея трябва да се добави малко вода и ½ чл. сода за хляб за 500 гр. месо.
Истинските майстори на скара добавят малко говежда мазнина и ситно нарязана суха или прясна гореща чушка.

Във всеки случай, преди оформянето на кебапчета или кюфтетата , сместа трябва да се охлади за един час в хладилника. Това време е необходимо, за да могат всички подправки ще се абсорбират в месото.
Следващото, което трябва да изберете е скара или пържене. Бъдете сигурни, че както и да го приготвите, всяко кюфте или кебапче ще бъде перфектно!

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*