Подготовка на пиле, която премахва всички хормони и антибиотици

Подготовка на пиле, която премахва всички хормони и антибиотици

Днес малцина разполагат с възможността да се хранят с домашно отгледани животни. Всички пазаруват от супермаркетите, макар да им е ясно, че производителите на месо прибягват до трикове, които са вредни за нашето здраве.

Освен с особената храна за птици ги тъпчат с хормони и антибиотици, които остават в месото повече от една седмица.

Има начин обаче да купувате пилешко от магазина и да се храните здравословно! Може да се отървете от токсините като почистите месото от антибиотиците в собствената си кухня.

Как да стане това?

Метод първи.

Ако приготвяте купешко месо, бульонът е по-добре да не се използва. В него няма нищо полезно. В процеса на готвене всички токсини се измиват от месото и попадат директно в бульона. За пилешка супа използвайте домашно отгледана птица.

Метод втори.

Ако решите да приготвите печено пиле, изчистете вътрешните му органи. Защото там се натрупват токсините. Също така препоръчваме да отстраните кожата.

Метод трети.

Накиснете пилето в разтвор от 1 литър чиста вода и няколко супени лъжици сол. Също така в разтвора е добре да добавите сок от 1/4 лимон. Поставете пилето в разтвора в продължение на 2 часа. След това го изцедете. Направете нов и накиснете пилето отново за час или два.
Препоръчва се да използвате минерална вода. Така че не само се почиства от вредните токсини от пилешкото, но и става по-крехко!

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*