Печени картофи с подправки (Подходящи за всеки повод)

Печени картофи - бързо и вкусно изкушение!
Печени картофи - бързо и вкусно изкушение!

Печени картофи с подправки — проста рецепта, която можете да приготвите по всяко време

Ако сте фенове на картофите като нас, тази рецепта е само за вас. Ние ги обожаваме и ги приготвяме често във всякакви варианти. Една от любимите ни рецепти е за печени картофи с подправки. Стават бързо, а са подходящи и за всеки повод.

Нужни продукти за 4 порции:

500 гр средни или по-дребни картофи

20 — 30 грама масло

Сол

Черен пипер

Червен пипер

Шарена сол

1 кафена чаша вода

Начин на приготвяне:

Измийте картофите внимателно и се уверете, че по тях няма клубени или нагнило. Ако откриете подобни неща по повърхността отстранете ги. Не белете корите, тъй като ще ги приготвяте, заедно с тях.

Загрейте фурната на 240 градуса и подмажете тавата с масло. Наръсете повърхността с подправките — сол, черен пипер, червен пипер, шарена сол, или други подправки по избор. Срежете картофите на две и ги поставете с отрязаната част надолу. След като ги подредите, излейте една кафена чашка вода вътре и сложете тавата във фурната.

Печете, докато картофите се изпекат — около 30 — 40 минути.

Съвет за начинаещи домакини: Можете да проверите дали са добре изпечени, като ги набодете с вилица. Ако са меки и тя потъва в тях — спокойно можете да ги извадите. Ако обаче остават твърди, значи имат нужда от още престой във фурната. Може да ги сервирате като предястие или гарнитура към основно ястие.

Добър апетит!

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*