Масло с вино: Добавка за гозба и разядка

Добавка за готвене, месо и разядка: масло с вино рецепта

Виното често се използва при готвенето на много рецепти, като им придава специален вкус и аромат. В зависимост от останалите продукти, може да се използва бяло или червено вино, а алкохолът се изпарява по време на топлинната обработка. След него остава само прекрасен вкус, който допълва вкусните ястия. Ако сте любители на виното в храната, предлагаме ви една необичайна, но много проста рецепта, с която вашата кухня ще се отличи с изисканост и собствен почерк. Чували ли сте за вино с масло? Много е лесно да се приготви и само едно малко парче влиза в променя напълно храната

Необходими съставки:

1 опаковка несолено масло
1 бутилка сухо вино (препоръчваме Совиньон Блан или Каберне Совиньон)
2 супени лъжици захар
Хартия за печене
Ако желаете, можете да добавите лук, пресни подправки и дори плодове за повече вкус

Начин на приготвяне:

Сложете виното и захарта в по-голям съд и ги сложете на умерен котлон, докато не започнат да врат. След това намалете до слаб огън, докато съставките не се сгъстят. Свалете от котлона, за да може сосът да изстине . След това в тази смес добавете маслото, което преди това е било разбито с миксер. Бъркайте бавно и внимателно, докато всички съставки не се свържат в еднороден сос. Преместете сместа в хартия за печене и я навийте на руло. Поставете в хладилника, за да стегне.

Това масло с вкус на вино и други добавки на вкус може да използвате при приготвянето на всички ястия, за които преди това сте използвали вино. Допълва елегантно всички познати сосове. С него може да покриете различни видове месо и риба. Можете дори да го ползвате като пастет върху парче препечен хляб и да се насладите на необичаен вкус.

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*