Как да направите чипс на шиш (Видео)

Как се приготвя чипс на шиш или т.нар. картофени спирали рецепта стъпка по стъпка

Ако сте истински фен на вкусни картофи, ние вярваме, че ще ви хареса това интересно видео, в което можете да научите как да направите атрактивни спирали от тях.

С една проста процедура вие и вашето семейство можете да се насладите на любимия вкус, но и да предложите малка атракция за тях. Независимо дали ще наречете рецепта „Чипс на шиш”, „Чипс на клечка” или „Печен картоф на спирала”, ще ви е нужен само половин час, за да се подготвите с мезе за мача, с „гарнитура” за бургерите на детското парти или следобедната закуска.

Необходими продукти:

Пресни картофи – колкото са ви необходими
Олио, сол, чесън на прах и всякакви други подправки – на вкус
Шишове за печене

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса. Докато загрее измийте добре картофите и ги нанижете на шишовете. Пръчиците трябва да са престояли добре във вода – поне за 40 минути и нагоре. Това ги предпазва от изгаряне във фурната. Преди да ги нанижете ги натрийте малко олио за готвене.

Нарежете картофчетата спираловидно – започвате от единия край и така по цялата дължина като внимавате да не разделите отделните части с ножа.

Леко ги разтеглете, за да получите форма на тирбушон.
Поставете картофените шишове в дълбока тавичка с диаметър по-малък от пръчиците, за да излизат от нея, но да не се опират на дъното й. Ако нямате подходяща, разстелете тавата с хартия за печене.

Обмажете с олио като на видеото или с четка за готвене. Поръсете подправките, които харесвате.

Подредете шишовете върху тавичката и сложете във фурната. Печенето трябва да продължи максимум 40 минути, т.е. на обърнете картофите на 15-20та минута. Спиралите придобиват апетитен златист цвят, а ръбчетата – хрупкаво-кафяв загар.

Може да ги сервирате с шишчетата или да свалите картофените спирали, за да ги подредите като гарнитура. Може да се консумират в този вид или да ги поднесете с настъргано сирене отгоре и кетчуп.

Как се приготвя чипс на шиш или т.нар. картофени спирали стъпка по стъпка може да видите тук:

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*