Как да изцедите лимон максимално?

Как да изцедите лимон максимално?

Лимонът е безценен източник на хранителни вещества, особено на витамин C, които укрепва организма и имунната система и е надежден помощник при борбата с вирусите. Освен това, сокът на горчивия плод се използва както в кулинарията, диетите, така и в различни народни рецепти. За да се възползвате максимално от съдържание му, трябва да научите как да изцедите по-голямо количество от него.

Обърнете внимание: Рязането на лимон по широчина, води до загуба на около 2 – 3 супени лъжици сок (което средно е равно на 40 мл). Така става, защото е засегната сърцевината на плода. За да изцедите възможно най-много количество сок, разрежете лимона по дължина. Така безценната течност остава в парченцата лимон.

Следващата стъпка е използването на цитрус преса. От нея ще получите около 1/3 чаша лимонов сок (малко над 80мл).

Още един бърз съвет: Ако току-що сте извадили лимона от хладилника и искате да го изцедите, ще получите повече сок, ако го загреете в микровълновата за няколко секунди.

Забележка: Това е съвет не само за лимона, а и за всеки вид цитрусов плод. Така ще имате максимално количество сок и хранителни вещества, които може да извлечете от тях.[:]

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*