Идеи за Великден: 3 прости рецепти за боядисване на яйца

Как да боядисаме яйцата за Великден?
Как да боядисаме яйцата за Великден?

Как да боядисаме яйцата за Великден?

Великден чука на вратата, а заедно с интересните рецепти, които ще ви предложим, идва и въпросът относно това, как да боядисаме яйцата. В рубриката ни съвети и трикове, днес ще ви представим три нестандартни идеи за декорация на великденски яйца.

1. Декорация на яйца с ластици

Този метод е доста прост и в същото време доста ефективен. Сварете яйцата, увийте ги в няколко гумени ластика и след това ги покрийте с плат, или нещо друго, за да не се разместят. Потопете ги в боята за яйца и ги дръжте няколко минути. Когато сте готови, извадете яйцата и ги оставете да изсъхнат с ластиците. След това махнете ластика и вижте фигурите, които са се образували. Може да експериментирате по този начин колкото си поискате.

За повече информация вижте и във видеото по-долу.

2. Да украсим яйцата с дантела

Всъщност, в този случай може да използвате техника подобна на декупажа, или просто да увиете яйцето в дантелата и да го потопите. След като изсъхне, фигурите, които ще се отпечатат, ще имитират истинска дантела. Другият вариант е да използвате разбит белтък като лепило и върху вече боядисаното яйце да поставите оцветена в различен цвят дантела. Може да я фиксирате с белтъка и да я оставите да изсъхне. Изглежда красиво, а и това е чудесен начин да използвате старите дантели. По същия начин може да импровизирате и с конци.

3. Яйца с ориз

Още една страхотна техника за декорация на великденски яйца. В разтворена сладкарска боя потопете зърна ориз / поне половин кафена чаша/ и изчакайте да се оцвети. Отцедете върху кухненска хартия и след това прехвърлете в чиния. Сварените и още топли яйца намажете отново с разбит белтък и оваляйте в оризовите зърна. Ако ги правите само за декорация, най-добре е намажете черупките с лепило. И воала. Имате перфектните великденски яйца.

За още интересни идеи за декорация на великденски яйца, може да посетите онлайн списание „Жена на върха“. 

Приятно забавление!

(English) Reklama
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*