Идеи за Великден: 3 прости рецепти за боядисване на яйца

Как да боядисаме яйцата за Великден?
Как да боядисаме яйцата за Великден?

Как да боядисаме яйцата за Великден?

Великден чука на вратата, а заедно с интересните рецепти, които ще ви предложим, идва и въпросът относно това, как да боядисаме яйцата. В рубриката ни съвети и трикове, днес ще ви представим три нестандартни идеи за декорация на великденски яйца.

1. Декорация на яйца с ластици

Този метод е доста прост и в същото време доста ефективен. Сварете яйцата, увийте ги в няколко гумени ластика и след това ги покрийте с плат, или нещо друго, за да не се разместят. Потопете ги в боята за яйца и ги дръжте няколко минути. Когато сте готови, извадете яйцата и ги оставете да изсъхнат с ластиците. След това махнете ластика и вижте фигурите, които са се образували. Може да експериментирате по този начин колкото си поискате.

За повече информация вижте и във видеото по-долу.

2. Да украсим яйцата с дантела

Всъщност, в този случай може да използвате техника подобна на декупажа, или просто да увиете яйцето в дантелата и да го потопите. След като изсъхне, фигурите, които ще се отпечатат, ще имитират истинска дантела. Другият вариант е да използвате разбит белтък като лепило и върху вече боядисаното яйце да поставите оцветена в различен цвят дантела. Може да я фиксирате с белтъка и да я оставите да изсъхне. Изглежда красиво, а и това е чудесен начин да използвате старите дантели. По същия начин може да импровизирате и с конци.

3. Яйца с ориз

Още една страхотна техника за декорация на великденски яйца. В разтворена сладкарска боя потопете зърна ориз / поне половин кафена чаша/ и изчакайте да се оцвети. Отцедете върху кухненска хартия и след това прехвърлете в чиния. Сварените и още топли яйца намажете отново с разбит белтък и оваляйте в оризовите зърна. Ако ги правите само за декорация, най-добре е намажете черупките с лепило. И воала. Имате перфектните великденски яйца.

За още интересни идеи за декорация на великденски яйца, може да посетите онлайн списание „Жена на върха“. 

Приятно забавление!

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*