Домашно сирене „Филаделфия”

Домашно сирене „Филаделфия” рецепта

Ако обичате крема сирене и най-вече – нежната консистенция на „Филаделфия”, вече може да си го направите у дома.

Необходими продукти:

500мл. качествено кисело мляко
400гр. сметана високомаслена /не по-малко от 20%/
1 ч.л. сок от лимон
Щипка сол

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете киселото мляко, заквасената сметана със съдържание на мазнини най-малко 20%, лимонов сок и щипка фина сол.

Смесваме всички съставки, така че да няма бучки. Най-добре е да използвате уред за биене или миксер за това. Смесвайте интензивно, поне за минута, така че съставките да се комбинират добре.

Вземете дълбока купа и поставете гевгир с фино сито отгоре. Покрийте дъното му с марля на три слоя. Поставете парче дебела тъкан върху марлята, благодарение на него сиренето впоследствие ще придобие гладка структура.
Излейте вътре млечната смес.
Сгъваме краищата на тъканта в гевгира и го правим така, че да покрият напълно млечната маса.

Покриваме го с чинийка и отгоре слагаме тежест-нещо, което тежи поне половин килограм.

Процесът по правенето на домашно сирене „Филаделфия” започва в секундата, когато от гевгира протече солената саламура на сиренето. Всичко трябва да приключи за 12 часа или поне една нощ. Може да оставите притиснатата смес в хладилника или на сухо, хладно и сенчесто място.

На следващият ден ще имате 400 гр. готов продукт, който по нищо не отстъпва на сиренето „Филаделфия”, което купувате, но вашето ще бъде с гарантирано качество и направено с натурални продукти![:]

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*