Домашни „Моцарт Кугел” – бонбони, които ще ви пренесат във Виена, докато сте вкъщи

Домашни „Моцарт Кугел” – бонбони рецепта

Световноизвестните бонбони „Моцарт Кугел” се запазената марка на Виена. Просто не може да отидете до австрийската столица и да не донесете на близките си шварц кафе и топчиците съвършенство от шоколад. Разбира се, „моцартки” може да си купите и от големите магазини у нас. Защо обаче да харчите излишни пари, а и те не са евтини?! Най-добре е да се направите домашни бонбони „Моцарт Кугел”. Обещаваме ви, че не отстъпват по вкус на оригинала, а ще се чувствате като пред катедралата „Свети Стефан” във Виена!

Необходими продукти:

600гр марципан
2-3 ч.л. пудра захар (за марципана)
250гр Нутела
100-150гр печени, натрошени лешници
5 с.л. ром
375г качествен тъмен шоколад

Начин на приготвяне:

Смесете марципана в голям кръг с дебелина около 1 см с малко пудра захар, за да не залепвате.

Отделно смесете нутела, лешници и ром с лъжица до сгъстяване. Ромът ще втвърди сместа малко, за да можете да напълните отново топките с ръце.

Нарежете марципана на кръгчета с чаша или формичка и напълнете всеки кръг със сместа от Нутела, след което разпределете марципана и оформете малки топки. Подредете ги върху тавичка с хартия за печене, след това хладилник за 2-3 часа.

Накиснете охладените топчета в предварително разтопен шоколад. Оставете ги в хладилника за още 1-2 часа, след което сервирайте. От това количество на продуктите излизат 25 по-големи или 40 по-малки бонбони „Моцарт Кугел”.[:]

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*