5 съвета, за да приготвите най-добре печено агнешко

5 съвета, за да приготвите най-добре печено агнешко

Младо агне се подготвя за пролетните празници в много домове. Става въпрос за месото на животно- не по-старо от 3 месеца. Ще го познаете по нежния розов цвят и бяла мазнина.
Не е трудно да се приготви. Има безкраен набор от рецепти. За да сте сигурни, че ще направите ястие от младо агне по най-добрия начин, имайте предвид следните съвети:

Мариновайте в ароматни подправки

Агнешкото има характерен аромат, който може да бъде частично компенсиран от розмарин. Вечерта преди да го опечете свалете кожата на агнешкото месо, след което го обтрийте със сол, домашно приготвен зехтин, чесън и малко розмарин. По този начин оставете да се маринова в хладилника.

Печете месото със стайна температура.

Извадете месото от хладилника поне час преди термичната подготовка. Не само ще бъде по-добре приготвено, но и печеното месо ще има по-хубав цвят.

Не прегрявайте

Ако въртите месото на скара, тогава ще получите най-равномерното печене. Ако не можете да го приготвите по този начин, можете да го изпечете във фурната.
Месото трябва да се пече за около час на килограм месо, но е по-добре да се пече на по-ниска температура по-дълго, отколкото да се скъси процеса, а да се изсуши месото.

„Преливайте”

Можете да поставите маринованото агнешко краче във фурната и да печете няколко часа, без изобщо да го проверявате. Въпреки това, ще получите сочно месо, ако го заливате на всеки половин час с комбинация от домашно масло, подправки и вода.
По време на печенето покрийте тавата с агнешко с алуминиево фолио, за да концентрирате всички аромати в месото.

Сервирайте със стил

Младото агне обикновено се сервира с картофи, изпечени с мазнините на животното или с кореноплодни зеленчуци.
Добре върви с пресен лук, грах, както и с червено вино и ментов сос.[:]

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*