5 идеи за декорация на масата за Великден

Свежи идеи за декорация за Великден сн. tocka.com.mk
Свежи идеи за декорация за Великден сн. tocka.com.mk

Как да преобразим дома и масата си за Великден?

Великден не се изчерпва само със страхотните ястия, които можем да приготвим. В празничния ден също така може да проявим креативност и стил, за да преобрази и празничната трапеза. Предлагаме ви пет страхотни идеи за декорация, които са лесни и бързи за изпълнение. А също така и много, много красиви.

1. Заек от салфетка

Поставете яйцето в поставка за яйце и увийте около него салфетка нагъната по дължина. Оформете двата края като уши, а след това ги завържете с въже и поставете на масата.

2. Чаши-свещници

В изкуствена трева подредете по две-три яйца, които да захлупите с чаши за вино или за коняк. Отгоре подредете чаени свещи и имате перфектни свещници в тон с празника.

Свежи идеи за декорация за Великден сн. tocka.com.mk
Свежи идеи за декорация за Великден сн. tocka.com.mk

3. Пълна ваза с яйца

В широк буркан или ваза / прозрачна/ подредете яйцата. Отгоре наредете пролетни цветя, които може да увиете в мокър памук, който да скриете между яйцата. И воала — имате страхотна декорация за масата.

4. Цветя в яйца

Още една идея за декорация, която може да поставите и в чинията. Празни черупки от яйца декорирайте с панделка, отворете ги от двата края и поставете вътре цвете. Така готовата декорация може да поставите в чиния или върху салфетка на масата. Красиво и ефектно.

5. Гнездо в чиния

В обикновена порцеланова или керамична чиния подредете суха трева или сено, поставете вътре яйце, а отстрани подредете свежи цветя. Може да подредите тези чинии пред всеки за сборването на яйцата, или в средата на масата, като декорация.

За още интересни идеи за декорации за Великден, посетете нашето онлайн списание „Жена на върха“.

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*