3 грешки, които развалят зимнината

Приготвяне на зимнина съвети

Краят на август е времето, когато усилено работим по подкотовката нта зимнина

Сега е идеалният момент за подготовка на зимнина. Ако разполагате с добро разнообразие от плодове и зеленчуци и изпитани рецепти, по всяка вероятност ще посрещнете охолно предстоящата зима. Това обаче не е достатъчно! Зимнината често се случва да се развали. Има много причини, основните са:

Неправилно стерилизирани буркани

Ако бурканите са лошо или недостатъчно стерилизирани, в тях могат да останат бактерии и различни вредни микроорганизми, които да доведат до ферментация на плодовете и зеленчуците. За да избегнете риска от това, е важно стерилизацията да се извърши правилно. Добре измитите буркани и капачки се нареждат в тава и се слагат в загрята на 180°C фурна за около 15-20 минути. Внимавайте да затворите добре капачките, за да не влиза въздух.

Използване на презрели плодове и зеленчуци

Много хора смятат, че зимнината ще бъде по-сладка и вкусна, ако използват узрели плодове и зеленчуци, но това не е така. Плодовете се разграждат и развалят много по-бързо, дори когато използвате консерванти. Затова изберете твърди плодове, които не са повредени и нямат петна.

Лошо място за съхранение

Зимнината ще оцелее по-дълго, ако се държи на място, където няма течение, влага, топлина и слънчева светлина. Това са все фактори, които влияят на ускорената ферментация на плодовете и зеленчуците в буркана и по-бързото им разваляне.

Реклама
Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*